top of page

Πληροφορίες

98275mainfull.jpg
cryonics.png
Τι είναι η Κρυογονική

Η Κρυογονική είναι μια προσπάθεια να σώσει τις ανθρώπινες ζωές με τη χρήση υψηλών θερμοκρασιών, έτσι ώστε ένα άτομο πέρα ​​από τη βοήθεια της σημερινής ιατρικής θα μπορεί να διατηρηθεί για δεκαετίες ή αιώνες μέχρι μια μελλοντική ιατρική τεχνολογία να μπορέσει να αποκαταστήσει το άτομο αυτό στην πλήρη υγεία του.

Η Κρυογονική ακούγεται σαν επιστημονική φαντασία, αλλά βασίζεται στη σύγχρονη επιστήμη. Είναι ένα πείραμα με την πιο κυριολεκτική έννοια της λέξης. Το ερώτημα που πρέπει να αναρωτηθείτε είναι αυτό: προτιμάτε να βρίσκεστε στην πειραματική ομάδα ή στην ομάδα ελέγχου;

Η Κρυογεννετική δικαιολογείται από τρία γεγονότα που δεν είναι ευρέως γνωστά:

(1) Η ζωή μπορεί να διακοπεί και να ξαναρχίσει εάν διατηρηθεί η βασική της δομή.

Τα ανθρώπινα έμβρυα συντηρούνται διαρκώς για χρόνια σε θερμοκρασίες που εμποδίζουν τελείως την αποσύνθεση της ζωής.

-Οι ενήλικες άνθρωποι επιβιώνουν μέσω της ψύξης σε θερμοκρασίες που εμποδίζουν την καρδιά, τον εγκέφαλο και όλα τα άλλα όργανα να λειτουργούν για μια ώρα!! -

 

Αυτά και πολλά άλλα μαθήματα βιολογίας μας διδάσκουν ότι η ζωή είναι μια ιδιαίτερη δομή της ύλης. Η ζωή μπορεί να διακοπεί και να ξαναρχίσει εάν η κυτταρική δομή και η χημεία διατηρηθούν επαρκώς καλά.

(2) Η υαλοποίηση (μη κατάψυξη) μπορεί να διατηρήσει πολύ καλά τη βιολογική δομή.

Η προσθήκη υψηλών συγκεντρώσεων χημικών ουσιών που ονομάζονται κρυοπροστατευτικά μέσα στα κύτταρα επιτρέπει στον ιστό να ψυχθεί σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες με ελάχιστο ή καθόλου σχηματισμό πάγου.

 

Η κατάσταση χωρίς σχηματισμό πάγου σε θερμοκρασίες κάτω των -120 ° C ονομάζεται "υαλοποίηση". Σήμερα, είναι δυνατόν, ο φυσικός υαλοπλασμός οργάνων τόσο μεγάλων, όσο και ο ανθρώπινος εγκέφαλος, επιτυγχάνοντας εξαιρετική διατήρηση της δομής χωρίς πάγωμα.

(3) Τώρα μπορούν να προβλεφθούν μέθοδοι για την αποκατάσταση της δομής σε μοριακό επίπεδο.

Η αναδυόμενη επιστήμη της νανοτεχνολογίας, τελικά θα οδηγήσει σε συσκευές ικανές για εκτεταμένη επισκευή και αναγέννηση ιστών, συμπεριλαμβανομένης της επιδιόρθωσης των μεμονωμένων κυττάρων ένα μόριο τη φορά.

Αυτή η μελλοντική νανοϊατρική θα μπορούσε θεωρητικά να ανακτήσει κάθε κρυό-συντηρημένο άνθρωπο, στον οποίο οι βασικές δομές του εγκεφάλου που κωδικοποιούν τη μνήμη και την προσωπικότητα του παραμένουν ανέπαφες, κάτι που συμβαίνει συνήθως μετά την απώλεια της αυθόρμητης λειτουργίας.

Ετσι λοιπόν..

  • Εάν η επιβίωση της δομής σημαίνει επιβίωση του ατόμου,

  • Εάν το κρύο μπορεί να διατηρήσει την απαραίτητη δομή με επαρκή πιστότητα.

  • Εάν η προβλεπτή τεχνολογία μπορεί να αποκαταστήσει τους τραυματισμούς της διαδικασίας διατήρησης.


Τότε, τα Cryonics θα πρέπει να λειτουργούν, παρόλο που δεν μπορεί να αποδειχθεί ότι λειτουργούν σήμερα. Αυτή είναι η επιστημονική αιτιολόγηση της Κρυογονικής. Είναι μια αιτιολόγηση που γίνεται ισχυρότερη με κάθε νέα πρόοδο στην τεχνολογία συντήρησης.

 

Πρόληψη Θανάτου
podspng.png
cryonics.png

Ο θάνατος συμβαίνει όταν η χημεία της ζωής γίνει τόσο αποδιοργανωμένη ώστε η κανονική λειτουργία δεν μπορεί να αποκατασταθεί. (Ο θάνατος δεν είναι όταν η ζωή σβήνει. Οι άνθρωποι μπορούν και έχουν επιζήσει να είναι "απενεργοποιημένοι".)

 

Πόση διαταραχή της χημείας μπορεί να επιβιώσει εξαρτάται από την ιατρική τεχνολογία. Πριν από εκατό χρόνια, η καρδιακή ανακοπή ήταν μη αναστρέψιμη.

 

Οι άνθρωποι θεωρόντουσαν νεκροί όταν η καρδιά τους σταματούσε να χτυπάει.

 

Σήμερα ο θάνατος πιστεύεται ότι συμβαίνει 4 έως 6 λεπτά αφότου η καρδιά σταματήσει να χτυπά γιατί μετά από μερικά λεπτά είναι δύσκολο να αναζωογονηθεί ο εγκέφαλος.

 

Ωστόσο, με νέες πειραματικές θεραπείες, πάνω από 10 λεπτά θερμής καρδιακής ανακοπής μπορούν τώρα να επιβιώσουν χωρίς εγκεφαλικό τραύμα.

 

Οι μελλοντικές τεχνολογίες για τη μοριακή επισκευή μπορούν να επεκτείνουν τα όρια της ανάνηψης πέραν των 60 λεπτών ή περισσότερο, καθιστώντας τις σημερινές πεποιθήσεις για το πότε ο θάνατος είναι παρωχημένος.

Τελικά, ο πραγματικός θάνατος συμβαίνει όταν η κυτταρική δομή και η χημεία γίνονται τόσο αποδιοργανωμένα ώστε καμία τεχνολογία δεν θα μπορούσε να αποκαταστήσει την αρχική κατάσταση. Αυτό ονομάζεται πληροφορικο-θεωρητικό κριτήριο για το θάνατο.

 

Κάθε άλλος ορισμός του θανάτου είναι αυθαίρετος και υπόκειται σε συνεχή αναθεώρηση καθώς αλλάζει η τεχνολογία. Αυτό συμβαίνει σίγουρα για το θάνατο που εκδηλώνεται με βάση απουσιάζοντα «ζωτικά σημάδια» σήμερα, που δεν είναι ρεαλιστικά ένας πραγματικός θάνατος.

Το αντικείμενο της Κρυογονικής είναι να αποτρέψει το θάνατο διατηρώντας επαρκή κυτταρική δομή και χημεία έτσι ώστε η ανάκτηση (συμπεριλαμβανομένης της ανάκτησης της μνήμης και της προσωπικότητας) να παραμένει δυνατή από την προβλεπόμενη τεχνολογία.

 

Εάν πράγματι οι ασθενείς με κρυογονική θεραπεία είναι ανακτήσιμοι στο μέλλον, τότε σαφώς δεν ήταν ποτέ πραγματικά νεκροί στην πρώτη θέση!

 

Οι σημερινοί γιατροί απλά θα έχουν κάνει λάθος όταν συμβαίνει ο θάνατος, όπως έχουν γίνει πολλές φορές στο παρελθόν. Το επιχείρημα ότι τα Cryonics  δεν μπορούν να λειτουργήσουν, επειδή οι ασθενείς με Κρυογονική είναι νεκροί, είναι ένα κυκλικό επιχείρημα.

Τα Cryonics σήμερα
3555763a0c274962f6390d9dde0a5eb0.jpg

Περισσότεροι από εκατό άνθρωποι έχουν κρυοσυντηρηθεί από την πρώτη περίπτωση το 1967.

 

Περισσότεροι από χίλιοι άνθρωποι έχουν κάνει νομικές και οικονομικές διευθετήσεις για την κρυονομία με έναν από τους διάφορους οργανισμούς, συνήθως μέσω προσιτής ασφάλειας ζωής (επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες). 

ΗΥπάρχουν 4 εταιρίες Κρυογονικής στον κόσμο, εκ των οποίων οι 3 βρίσκονται στην Αμερική και 1 στην Ρωσσία.

 

Οι διαδικασίες της εκάστοτε εταιρίας, αρχίζουν ιδανικά σε στιγμές καρδιακής ανακοπής. Η κυκλοφορία του αίματος και η αναπνοή αποκαθίστανται τεχνητά και μια σειρά φαρμάκων χορηγούνται για την προστασία του εγκεφάλου από έλλειψη οξυγόνου. Ξεκινά επίσης η ταχεία ψύξη, η οποία προστατεύει περαιτέρω τον εγκέφαλο. Ο στόχος είναι να κρατήσει τον εγκέφαλο ζωντανό

bottom of page