top of page

Κρυογονική. Τι ακολουθεί μετά το "ξεπάγωμα"

Εταιρείες όπως η Alcor γεμίζουν τον εγκέφαλο των ανθρώπων μέσω ειδικής αντλίας, με «κρυοπροστατευτικό» υγρό, πριν να καταψυχθούν - με την ελπίδα ότι οι εγκέφαλοι θα διαρκέσουν δεκαετίες ή και εκατοντάδες χρόνια. Αλλά τι θα συμβεί εάν η τεχνολογία προχωρήσει στο σημείο όπου τα μυαλά και τα σώματα των ανθρώπων μπορούν να επαναφερθούν; Δεν είναι καθόλου σαφές τι θα μείνει από τους ανθρώπους - με κάποιες εταιρείες κρυογονικής να παραδέχονται ότι οι εγκέφαλοι μπορεί να καταστραφούν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Πολλοί οπαδοί της «κρυογονικής» έχουν τα κεφάλια τους κατεψυγμένα - όχι ολόκληρο το σώμα τους - πιστεύοντας ότι στο μέλλον θα είναι δυνατή η μεταμόσχευση του εγκεφάλου. Αρκετοί πελάτες της Alcor είναι τόσο σίγουροι πως θα ξυπνήσουν στο μέλλον, που τα αγαπημένα τους πρόσωπα τους έχουν αφήσει φωνητικά μηνύματα. Πολλοί άνθρωποι έχουν διαφορετικές ιδέες -

συμπεριλαμβανομένων και προοπτικών όπως η μεταμόσχευση των κατεψυγμένων εγκεφάλων σε ρομπότ ή σε κλώνους, πολύ στο μέλλον. Αλλά άλλοι πιστεύουν ότι η στιγμή θα μπορούσε να έρθει πολύ νωρίτερα από αυτό. Εδώ είναι μερικοί από τους ανθρώπους που αναμένουν να ζήσουν για πάντα - και τι νομίζουν ότι θα συμβεί.


ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΣΕ ΡΟΜΠΟΤ


Φανταστείτε αν ο θάνατος δεν ήταν το τέλος - και οι σκέψεις σας μπορούσαν να μεταμοσχευθούν, μαζί με τον εγκέφαλό σας, σε ένα νέο σώμα. Αυτό είναι το όραμα μιας τεχνολογικής εταιρείας, της Humai, η οποία παρακολουθεί τις εξελίξεις στη ρομποτική, τις ιατρικές θεραπείες - και πιστεύει ότι οι άνθρωποι θα «επιστρέψουν από τους νεκρούς» μέσα σε 30 χρόνια. Η εταιρεία πιστεύει ότι μέσα σε τρεις δεκαετίες, η τεχνολογία θα έχει προχωρήσει ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να παγώσουν τους εγκεφάλους τους - στη συνέχεια, να τους μεταμοσχεύσουν σε ένα τεχνητό σώμα που μοιάζει με ρομπότ μετά το θάνατο.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Josh Bocanegra δήλωσε στη Popular Science: «Θα συλλέξουμε πρώτα εκτεταμένα στοιχεία για τα μέλη μας για χρόνια πριν από το θάνατό τους μέσω των διαφόρων εφαρμογών που αναπτύσσουμε. «Μετά το θάνατο θα παγώσουμε τον εγκέφαλο με την τεχνολογία κρυογονικής. Όταν η τεχνολογία έχει αναπτυχθεί πλήρως, θα εμφυτεύσουμε τον εγκέφαλο σε ένα τεχνητό σώμα. Οι τεχνητές λειτουργίες του σώματος θα ελέγχονται με τις σκέψεις σας μετρώντας τα εγκεφαλικά κύματα. "Καθώς γερνά ο εγκέφαλος θα χρησιμοποιήσουμε τη νανοτεχνολογία για να επιδιορθώσουμε και να βελτιώσουμε τα κύτταρα. Η τεχνολογία κλωνοποίησης θα βοηθήσει και σε αυτό"


ΤΟ ΧΡΟΝΟΠΛΟΙΟ (TIMESHIP)



Μια διευρυμένη εγκατάσταση που ονομάζεται Timeship (Χρονοπλοίο) στο Τέξας θα φιλοξενήσει 50.000 νεκρούς ανθρώπους με ένα στόχο - να γίνουν οι πρώτοι αθάνατοι της ανθρώπινης φυλής. Ο ακτιβιστής Saul Kent - ένα από τα μυαλά πίσω από αυτό - είναι ένας τόσο παθιασμένος πιστός της κρυογονικής που πάγωσε το κεφάλι της μητέρας του το 1988 μετά το θάνατό του. Οι δημιουργοί του Timeship - όπου ξεκινά να κατασκευάζεται σύντομα - λένε ότι ο χώρος θα παραμείνει στη θέση του για «εκατοντάδες χρόνια», περιμένοντας την τεχνολογία να προχωρήσει αρκετά για να αναζωογονήσει τους ασθενείς μέσα. Αλλά ο Kent και οι άλλοι πιστοί στο «Timeship» δεν είναι οι μόνοι που πιστεύουν ότι η αθανασία είναι κοντά.


Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΗΧΑΝΗ - ΔΙΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ



«Διάφοροι επιστήμονες το αποκαλούν ανεφοδιασμό ή το αποκαλούν μεταφορά μυαλού. Προτιμώ να το ονομάσω μεταφορά προσωπικότητας ", λέει ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος Ντμίτρι Ιτσκόφ. Ο Ιτσκόφ πιστεύει ότι μέχρι το 2035, θα είναι δυνατή η «μεταφόρτωση» ενός ανθρώπινου νου σε έναν υπολογιστή - επιτρέποντας στους ανθρώπους να αψηφούν τον θάνατο για πάντα. Ο Ιτσκόφ ελπίζει ότι οι άνθρωποι μπορούν να «ανεβάσουν» το μυαλό τους σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές και στη συνέχεια να ζήσουν για πάντα μέσα σε ανδροειδή σώματα. «Είμαστε πραγματικά στην εποχή όπου η τεχνολογία μπορεί να επηρεάσει την ανθρώπινη εξέλιξη. Θέλω να διαμορφώσουμε το μέλλον, να το αναδείξουμε για δημόσια συζήτηση και να αποφύγουμε οποιοδήποτε σενάριο που θα μπορούσε να βλάψει την ανθρωπότητα », ανέφερε ο Ιτσκόφ σε συνέντευξή του.


ΑΘΑΝΑΤΕΣ ΓΑΤΕΣ


Σε μια μικρή πόλη στα περίχωρα της Μόσχας, πέντε σκύλοι και έξι γάτες καταψύχονται σε δεξαμενές υγρού αζώτου. Οι ιδιοκτήτες τους έχουν πληρώσει δεκάδες χιλιάδες με την ελπίδα ότι η εταιρεία - KrioRus, που διευθύνεται από τον 35χρονο Ντάνιλα Μεντβέντεφ - μπορεί να φέρει τα ζώα πίσω από τους νεκρούς. Η τεχνολογία - κρυογονική - είναι παράνομη σε πολλές χώρες, αλλά η εταιρεία θα παγώσει τόσο τα κατοικίδια ζώα όσο και τους ανθρώπους, έχει δύο δεξαμενές "πελατών" που αναμένουν την ανάσταση. Όπως και με τις αμερικανικές εταιρείες όπως η Alcor, η KrioRus ελπίζει ότι οι μελλοντικές ιατρικές ή κτηνιατρικές προόδους θα σημαίνουν ότι τα ζώα μπορούν να παγώσουν και να ξαναρχίσουν οι καρδιές τους. Η εταιρεία χρεώνει μέχρι $ 25.000 (£ 17.000) για να «ψύξουν» ένα μεγάλο σκυλί για επ 'αόριστον.


1,551 views0 comments
bottom of page