top of page

Περί της Υποχρεωτικότητας των Εμβολίων

Updated: Nov 22, 2021



Αυτή τη σημείωση, τη γράφω σήμερα με αφορμή τα επεισόδια στο Amsterdam, τις μαζικές κινητοποιήσεις σε διάφορες Ευρωπαϊκές Χώρες (Αυστρία, Γαλλία, Ιταλία, Ηνωμένο Βασίλειο, κλπ) και φυσικά με αφορμή το μαζικό αντιεμβολιαστικό κίνημα (ποικίλων απόψεων) που υπάρχει στην Ελλάδα και τα σπασμωδικά-μόλις και μετά βίας- μέτρα της Κυβέρνησης Μητσοτάκη.


Περί της Υποχρεωτικότητας των Εμβολίων, οφείλω να ξεκαθαρίσω τη θέση μου:


1) Είμαι πλήρως ΥΠΕΡ του εμβολιασμού, διότι το πρόβλημα το βλέπω καθαρά υγειονομικά, υπό τη σκοπιά της Επιστήμης. Αν γινόταν ένα υποθετικό πείραμα να αποσύρονταν όλα τα εμβόλια, τότε θα βλέπαμε τα ''ωραία'' αποτελέσματα τύπου Ινδίας του 2020. Μέχρι να βρεθεί κάποια άλλου τύπου αποτελεσματική θεραπεία, τα εμβόλια είναι μια, μέχρι στιγμής, έγκυρη κι ασφαλής στρατηγική αντιμετώπισης της Πανδημίας.


2) Όσον αφορά που αρκετοί μεταθέτουν το υγειονομικό ζήτημα της υποχρεωτικότητας σε ζήτημα Πολιτικής, Κομματικού Λομπισμού και Κοινωνικού Ελέγχου, τους προτείνω να το ξανασκεφτούν, διότι αν αφαιρούσες όλον τον κοινωνικό έλεγχο που προέρχεται από το κράτος, πάλι θα είχες τον θανάσιμο βιολογικό έλεγχο του ιού στο σώμα σου. Μπορεί το θύμα να μην ήμουν εγώ ή εσύ, αλλά κάποιος συγγενής σου ή και μια μεγάλη ομάδα ατόμων του διπλανού οικοδομικού τετραγώνου. Βέβαια, αργά ή γρήγορα εάν μαζεύονταν πολλά οικοδομικά τετράγωνα νεκρών από τον ιό, μετά από κανα χρόνο θύμα θα ήσουν κι εσύ κι εγώ και όλοι σχεδόν (μια του κλέφτη δυο του κλέφτη, έτσι πάει...)


3) Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι γνωστό ότι διαχειρίζεται αισχρά την Πανδημία, διότι εκτός από το sui generis ανεπαρκές πλαίσιο Κουλτούρας Επιστημονικής Ενημέρωσης που μαστίζει τη χώρα αυτή, εμπλέκονται εν τω βάθει διάφορα μικροκομματικά συμφέροντα για το ''ποιος θα δώσει το καλό παράδειγμα επιβολής εξουσίας'' και για το ''ποιος θα πει το ποιήμα του καλύτερα στα κανάλια με σκοπό να πείσει''. Να μου πεις ποιους να πείσει; Αυτοί που δεν πείθονται, δεν πείθονται. Άρα μάταιη αυτή η υποκριτική ''Πειθιάδα'' (Ολυμπιάδα ''Πειθούς''). Πανηγυράκι κατάντησε όλο αυτό.


4) Πάμε τώρα στην ''Πειθώ''. Έλεγχοι, αστυνομικές παρεμβάσεις, πρόστιμα, πορείες, φασαρίες, εντάσεις, κλπ. Όλο αυτό, είναι ένα αμάγαλμα ανθρώπινης ηλιθιότητας που απορρέει από τον μέσον όρο των ανθρώπων μαζί με τη διαφθορά που απορρέει από τον κρατικό παρεμβατισμό. Αν υπήρχε ένα -κατά δύναμιν- ορθολογικό ''κράτος'' (αν και δεν μου αρέσει ο όρος αυτός για πολλούς λόγους), τότε θα έπραττε τα δέοντα και είτε θα κέρδιζε το σεβασμό είτε θα γινόταν ο ''κακός Μπαμπούλας'' των ηλιθίων (που ενδέχεται να ήταν και η πλειονότητα των κατοίκων της χώρας).


5) Και τέλος, πάμε τώρα στα ''Μέτρα''. Σε έναν -κατά δύναμιν- Διοικητικό Ορθολογικό Σχηματισμό (aka ''Κράτος''), ο σχηματισμός των μελών της διοίκησης και της διαχείρισης δεν θα ήταν ούτε εκλεγμένος (με την έννοια των δημοκρατικών εκλογών που εμπερικλείουν ασάφεια ως προς την ποιότητα του εκλέγοντος και του εκλεγμένου) ούτε και πελατειακό, όπως συμβαίνει στην ελληνική ''δημοκρατία'' (aka ηλιθιομαζοκρατία) με τα ρουσφέτια και τα μπαχτσίσια και τους ακατάλληλους ανθρώπους σε θέσεις-κλειδιά. Για την καταπολέμηση της άρνησης του εμβολιασμού, δεν θα χρειάζονταν όλοι αυτοί οι έλεγχοι πιστοποιητικών, rapid tests και αστυνομοκρατία παντού. Ούτε φυσικά και τα lockdowns των της περιόδου 2020-2021. Διότι το θέμα διαχείρισης της άρνησης του εμβολιασμού θα μετατίθετο καθαρά στην Οικονομία. Το έδαφος για μια τέτοια διαχείριση, προϋποθέτει: Δημόσιο συρρικνωμένο, φόροι λιλιπούτειοι, το διεθνές εμπόριο ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΕΝΟ ΣΕ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΕΝΤΟΣ της χώρας και επιλογή του πολίτη να λαμβάνει τις υπηρεσίες υγείας της αρεσκείας του. ΆΡΑ: Κατάργηση Διοικητικής Υποχρεωτικότητας του Εμβολιασμού στο πλαίσιο της Κρατικής Υποχρέωσης. Φοροαπαλλαγμένος γαρ ο πολίτης, θα μπορεί να καταφεύγει σε Ιδιωτικές Υπηρεσίες Υγείας και να ''παίζει μπαλίτσα'' με τα μέτρα που του επιβάλλουν αυτές. Μπορεί μια υπηρεσία να δέχεται μόνο εμβολιασμένους, μπορεί μια άλλη να δέχεται ΚΑΙ ανεμβολίαστους και πάει λέγοντας. Το ίδιο θα ίσχυε και για τις εκπαιδευτικές υπηρεσίες. Ανέκαθεν λοιπόν ήμουν εχθρός του Δημοσίου Συστήματος Υγείας αλλά και του Δημοσίου Εκπαιδευτικόύ Συστήματος. Έτσι, δεν θα έκαναν θόρυβο ούτε οι αρνητές των μέτρων ούτε θα γινόταν όλη αυτή η φασαρία. Βέβαια να μου πεις, έχει το Ελλαδιστάν παράδοση σε ιδιωτικό τομέα; Όχι. Ποτέ δεν είχε. Αν πάτε σε ιδιωτικό νοσοκομείο σε οποιαδήποτε πόλη της Ελλάδας, τόσο οι συνθήκες εργασίας του προσωπικού (φυσική-ψυχολογική εξόντωση, κακή πληρωμή) όσο και οι συνθήκες νοσηλείας είναι άθλιες (άθλια ποιότητα νοσηλείας, διάγνωσης και θεραπείας)! Στα δημόσια νοσοκομεία πάλι εξίσου άθλιες είναι, απλά εκεί συνωστίζεται ένα μεγάλο μέρος ιατρών, νοσηλευτών και διοικητικών που κάποιοι από αυτούς, θα ασκήσουν σωστά και με αυταπάρνηση το λειτούργημά τους (κρέμεσαι κυριολεκτικά από την καλή τους πρόθεση κι όχι φυσικά από την αρτιότητα του συστήματος).


6) Τέλος, η πρόταση να πληρώνουν οι ανεμβολίαστοι τόσο τα νοσήλειά τους στα δημόσια νοσοκομεία όσο και στην εκπαίδευση, με βρίσκει πλήρως σύμφωνο ΥΠΟ ΜΙΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ: Με την προϋπόθεση της φοροαπαλλαγής των ανεμβολίαστων αυτών. Ως κυβέρνηση, κάντε το πείραμα να τους φοροαπαλλάξετε και ταυτόχρονα να τους ''εκσφενδονίσετε'' τόσο από τις υπηρεσίες υγείας όσο και από τις εκπαιδευτικές. Ολοκληρωμένα πράγματα. Να τους μείνουν τα λεφτά να νοσηλευτούν ιδιωτικά όπου θέλουν, να σπουδάσουν ιδιωτικά όπου θέλουν και τα παιδιά τους να πάνε σε όποιο ιδιωτικό σχολείο θέλουν. Πιστέψτε με ότι, ακόμα κι αν υπήρχαν στην Ελλάδα οι πολυάριθμες super ιδιωτικές υπηρεσίες παροχής υγειονομικών υπηρεσιών (νοσοκομεία, κέντρα υγείας, οικοτροφεία, κλπ), με το ξέσπασμα του παραμικρού κρούσματος εντός της επιχείρησής τους, θα απέκλειαν από τις υποδομές τους τον οποιοδήποτε ανεμβολίαστο που θα τολμούσε να προσέλθει ή θα δημιουργούσαν σουίτες καραντίνας βάζοντας τον ανεμβολίαστο να πληρώσει το τριπλάσιο ποσό νοσηλείας εισδοχής εντός των υποδομών τους. Το ίδιο θα ίσχυε και στις εκπαιδευτικές υποδομές. Κανείς δεν θέλει υποψήφια κρούσματα μέσα στο ιδιωτικό του ''μαγαζί'', είτε αυτές είναι υποδομές υγείας είτε υποδομές εκπαίδευσης. Διότι πολύ απλά, θα καταστραφεί ο τζίρος τους. Το ίδιο φυσικά και σε άλλους τομείς όπως εστίαση, προμήθειες εμπορικών προϊόντων, αναψυχή-διασκέδαση, κλπ.


Συνεπώς, με βάση τα παραπάνω, το πρόβλημα του ιού υπάρχει και τα εμβόλια μέχρι στιγμή είναι μονόδρομος. Τα ζητήματα κοινωνικού ελέγχου, της πολιτικής διαφθοράς είναι δευτερεύοντα και φυσικά προϋπήρχαν της Πανδημίας SARS-CoV-2 (COVID-19).



Συμπέρασμα:


Μόνο σε μια Παγκοσμιοποιημένη Κοινωνία θα μπορούσε να υπάρξει ένα πλήρες αποτελεσματικό πλάνο δράσης κατά του covid. Η Πανδημία (το λέει και η λέξη) είναι Παγκόσμιο Πρόβλημα που επιδέχεται Λύσεις Παγκόσμιας Κλίμακας. Σε μια Παγκοσμιοποιημένη Κοινωνία, οι δομές του Διεθνούς Εμπορίου κι Επιχειρήσεων θα βρίσκονται εντός των υποδομών του εδάφους της εκαστοτε γεωγραφικά οριζόμενης ζώνης. Σε μια τέτοια κοινωνία δεν θα υπάρχουν ''χώρες'' με την έννοια των συνόρων, επίσημων γλωσσών, έθνους, συντάγματος, εθιμικού δικαίου, κλπ. Θα υπάρχουν γεωγραφικές περιφέρειες-ζώνες γλωσσικού φάσματος με κάποιο καταστατικό δράσης όσον αφορά την οικονομική δραστηριότητα και την ανάπτυξη κι ένα παγκόσμιο καθολικό νομικό σύστημα και τίποτε άλλο.


Συγγραφέας της παρούσας δημοσίευσης:


Γιώργος-Φανούριος Πουλόπουλος



156 views0 comments
bottom of page