top of page

Ρομπότ συνδίδαξε μάθημα στην Ακαδημία West Point




Το Bina48, το πρώτο ρομπότ που ολοκλήρωσε ένα μάθημα στο κολέγιο, ολοκλήρωσε μια ακόμη αποστολή σήμερα: έγινε το πρώτο ρομπότ που δίδαξε σε πανεπιστημιακό επίπεδο.


Γιατί έχει σημασία: Το πείραμα στη Στρατιωτική Ακαδημία των ΗΠΑ στο West Point προσπάθησε να προσδιορίσει εάν η ΤΝ (Τεχνητή Νοημοσύνη) μπορεί να "στηρίξει ένα μοντέλο φιλελεύθερης εκπαίδευσης", λέει ο William Barry, καθηγητής του West Point που χρησιμοποιεί το Bina48 για να διδάσκει εδώ και χρόνια.


Τι συμβαίνει: το Bina48 δίδαξε δύο συνεδρίες για μια εισαγωγή στην πορεία της φιλοσοφίας της ηθικής - η οποία καλύπτει τη δεοντολογική συλλογιστική, τη θεωρία του δίκαιου πολέμου και τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στην κοινωνία. Στην τάξη ήταν σχεδόν 100 μαθητές, μαζί με τον Barry και τον Maj. Scott Parsons, βοηθό καθηγητή στο West Point.


Ο στόχος ήταν να καταλάβουμε αν η ΤΝ "μπορεί να υποστηρίξει αυθεντικά τη διδασκαλία στην τάξη, όπου ενισχύει την κατανόηση και την εκτίμηση των μαθητών", λέει ο Barry.


Πώς λειτουργεί: Το Bina48 τροφοδοτείται με ένα ψηφιδωτό γενικής γνώσης, με τη μορφή που ο Barry αποκαλεί "αρχεία μυαλού".


Προετοιμάζοντας το σήμερα, οι προγραμματιστές της ΤΝ τροφοδοτούσαν τις πληροφορίες για τη θεωρία του πολέμου και την πολιτική φιλοσοφία, εκτός από το σχέδιο μαθήματος του Barry.


"Ζητήσαμε να μην το συνδέσουμε στο Διαδίκτυο ... επειδή μπορεί εύκολα να τρέξει τη Βικιπαίδεια ή την Εγκυκλοπαίδεια Φιλοσοφίας του Στάνφορντ. Θέλουμε να βασιστούμε μόνο στον αλγόριθμο ", λέει ο Barry.


Όταν είναι η σειρά του Bina48 να διδάξει, παρακολουθεί τις γνώσεις του και το σχέδιο του μαθήματος και πραγματοποιεί διάλεξη. Και αν ένας μαθητής ζητήσει μια ερώτηση, το bot μπορεί να απαντήσει δυνατά.


Μετά τη σημερινή παράδοση, ο Barry λέει στον Axios ότι οι δόκιμοι ήταν απολύτως δεκτικοί:


"Πριν από την τάξη, σκέφτηκαν ότι μπορεί να ήταν καθαρά μία διασκέδαση εν ώρα μαθήματος. Έμειναν έκπληκτοι επειδή ήταν σε θέση να απαντήσει σε ερωτήσεις και να απαντήσει με κατανόηση. Το ενδιαφέρον κομμάτι ήταν ότι οι δόκιμοι κρατούσαν σημειώσεις. " Όμως, το bot μπορεί να μην ταιριάζει στο West Point, κατέληξαν οι δόκιμοι, αφού δεν κρατούσε το ίδιο επίπεδο με την τάξη Μπορεί να έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο σε χώρες με υψηλά ποσοστά αλφαβητισμού, είπαν.


293 views0 comments
bottom of page